do - vr: 10u - 17u | ook 1e weekend v/d maand (zat - zon): 10u - 17u

Het spoor naar koffie en gebak.

De Zoete Statie is niet zomaar een koffiehuisje. Nee. Onze locatie en ons concept is unieker. Je vindt ons terug in een gezellige woontrailer. Klein, fijn en gezellig. Op ons terras kan je zomer en winter genieten van de gezonde buitenlucht en de prachtige natuurgeluiden.

 

Tijdens een gezonde wandel- of fietstocht, zijn wij de perfecte tussenstop. Even de batterijen opladen en genieten van een lekkere koffie of een lekker gebak. We bieden ook telkens enkele suggesties aan. Deze kan je op onze website of op onze Instagram en Facebook-pagina terugvinden.

 

Bij De Zoete Statie mag je er zeker van zijn dat alle taarten, advocaat, koekjes, ... zélf gemaakt zijn. Onze koffies worden ook volgens de regels van de kunst gemaakt. Hiervoor volgden we namelijk een Barista cursus! 

 

Ons motto is in stilte genieten van het leven. We doen alles met volle goesting. Plezier staat voorop. We lachen dan ook constant tijdens het werken. Voor ons is het namelijk een hobby en geen job! Wedden dat je zelf ook met een glimlach buiten stapt bij De Zoete Statie?

Ons team

Mieke Gios

Mieke is moeke van drie schatten van kinderen en vroedvrouw van opleiding. Momenteel geeft ze les aan toekomstige verpleegkundigen. Het liefst van al is ze rond veel mensen. Een sociaal geval. Of beter gezegd: een zotte doos. Receptjes zijn volgens haar niet gemaakt om na te leven. Mieke geeft graag een eigen twist aan bestaande recepten. Als Lesley een fijnproever is, dan is Mieke zeker en vast een veelproever! Van kinds af aan droomde ze al van een pannenkoekenhuisje of een koffiehuisje met taarten en gebak. Met De Zoete Statie is die droom werkelijkheid geworden.

 

Specialiteit: Latte Macchiato
Grootste taart-trots: Chocomoussetaart